Na een geslaagd project koos AS Adventure opnieuw voor Cooltech voor de installatie van een KWO-systeem in het nieuwste filiaal in Turnhout. Voor de outdoorketen staat de natuur altijd op nummer 1, óók voor de verwarming en koeling van hun panden. Daarom kozen ze voor een ecologisch verantwoord systeem dat werd aangepast aan de noden van het atypische pand. Jean-Louis Jacobs, projectleider bij A.S.Adventure, over de vlotte samenwerking tussen twee gemotiveerde ondernemingen.

“De natuur is voor ons prioriteit. Dankzij Cooltech kunnen we dat ook in onze koeling en verwarming doortrekken”

Jean-Louis Jacobs - AS Adventure

Duurzame partners

Jean-Louis: “We hebben in het verleden reeds samengewerkt met Cooltech voor de installatie van een koude-warmteopslagsysteem in een ander filiaal. Zo’n KWO-systeem slaat warm en koud water op in waterbekkens onder de grond. Dat water wordt dan gebruikt voor de verwarming of koeling van het pand. Door de goede ervaring met Cooltech in het verleden besloten we voor het nieuwe project in Turnhout opnieuw met hen samen te werken voor de installatie van een KWO-systeem.”
 

Atypische installatie

“De nieuwe A.S.Adventure-winkel in Turnhout bevindt zich in een zeer atypisch pand, namelijk een beschermd gebouw. Daarom was het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebouw goed tot zijn recht komt, en daar is Cooltech ondanks alle beperkingen goed in geslaagd.”
 

Ecologisch verantwoord

“Als outdoorketen is het belang van de natuur zeer groot voor A.S.Adventure. Door de installatie van een KWO-systeem kunnen wij ons nieuwe pand nu op een ecologische en groene manier koelen of verwarmen.”
 

Toekomstplannen

“We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Cooltech. We zijn zelfs opnieuw in zee gegaan voor de koeling en verwarming van ons volgende filiaal in Waterloo, dat intussen ook al is opgeleverd. Door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en service zijn zij voor ons de perfecte partner om een langetermijnrelatie mee op te bouwen. Eind 2021 volgt er nog een volgend filiaal, maar de locatie kunnen we nog niet verklappen ...”

“Door de ligging in een beschermd gebouw was het een uitdagend maar inspirerend project.”

Sander Pulinx - Climagroup

In het legendarische gebouw van het Theater 1900 in Turnhout installeerde Climagroup in de nazomer van 2020 de koeling en verwarming van de nieuwe winkel van A.S.Adventure. Een project met heel wat technische uitdagingen, maar dankzij een goede voorbereiding en strakke samenwerking kon Climagroup de vooropgestelde doelen en timing toch halen.

 

“De hele site van het Theater 1900 is voorzien van een KWO-systeem dat werd vastgelegd door een studiebureau”, legt projectleider Sander Pulinx uit. “Ook bij de nieuwe winkel van A.S.Adventure moesten we bijgevolg dat systeem toepassen. Het KWO-systeem zorgt ervoor dat het energetisch rendement beter is. Bovendien moeten er met dit systeem geen buitentoestellen geplaatst worden, zodat die de look van het gebouw niet beïnvloeden.”

 

“Het was niet evident om de werken op een nette manier uit te voeren. Ten eerste is het een vrij oud gebouw met de originele stenen en geen rechte muren, zodat we even moesten puzzelen om alle systemen goed op te kunnen hangen. Ten tweede zijn er geen plafonds in het gebouw en is elke leiding en toestel zichtbaar, dus moest alles zeer nauwkeurig en waterpas geplaatst worden. Gelukkig konden we zeer efficiënt samenwerken met de projectleider van A.S.Adventure en was het studiebureau ook vaak aanwezig voor advies.”

SOORTGELIJKE PROJECTEN

Bekijk onze andere projecten!

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier