Toen aannemer Builthings een gloednieuw fitnesscomplex voor Basic Fit in Rixensart moest realiseren was Climabel de eerste keuze voor de realisatie van de HVAC-installatie. De prachtige ruimte maakt deel uit van een groter nieuwbouwproject dat ook tal van appartementen en winkels omvat. Dit maakte het project een uitdaging. Want naast de ecologische en verhoogde veiligheidsaspecten waren er ook logistieke uitdagingen die Climabel tot een goede moest weten te brengen. Aan het woord General Manager van Climabel Jan Spaens.

"De succesformule? IJzersterke service, knowhow en kwaliteit."

Jan Spaens - Climabel

Een stevige voorstudie

“Tijdens de voorcalculatie werd duidelijk dat we met veel factoren rekening moesten houden”, vertelt Jan. “Te beginnen met de geluidsnormen”. Door de aanwezigheid van appartementen en grote open terrassen op de bovenste verdieping, was het niet mogelijk om enkele buitenunits van het VRF-systeem op het dak te plaatsen. Oplossing? Ze naar binnen verplaatsen. Geen makkelijke taak, maar niets dat Climabel niet kon klaarspelen. Bovendien moesten ook de buitenroosters voorzien worden van geluidsdempers om de akoestiek verder te verbeteren.

Vandaag, meer dan ooit, is het belang van een goede ventilatie essentieel in indoor sportruimtes. Zeker in fitnesszalen. Climabel beantwoordde aan de vereisten en verzekerde een volledige ventilatie en luchtdoorspoeling van de 1400m2 grote ruimte. Er werd geen enkel hoekje overgeslagen. 
 Ook aan de ecologische eisen voldeed Climabel met glans. Duurzaamheid is dan ook een van dé hoofdpijlers bij Climabel, en moederbedrijf Climagroup. Voor deze realisatie recupereerde Climabel de uitblaas van de buitenluchtgroep en stuurde deze terug over de binnenunits. De constante luchtstroom van 18°C zorgt voor een duurzamer energieverbruik, zowel in de zomer als in de winter.
 

Al 25 jaar trouwe partner

“We zijn nu fitnessclubs aan het herbouwen waar wij destijds de eerste installatie geplaatst hebben. Dat zegt wel iets over onze relatie met Builthings en de kwaliteit die wij leveren als HVAC-partner.” zegt Jan trots. Alsof dat nog niet voldoende bewijs is, is deze Basic Fit de 120ste realisatie van Climabel voor Builthings. De succesformule? IJzersterke service, knowhow en kwaliteit.

SOORTGELIJKE PROJECTEN

Bekijk onze andere projecten!

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier