Omdat koeling op freongas vanaf 2030 verboden is, schakelde Carrefour Express in Rillaar over op CO2-koeling. “Na een korte rondvraag bleek dat Cooltech als CO2-specialist de ideale partner was”, zegt zaakvoerder Jean.

“En dat hebben ze ook meer dan waargemaakt! De winkel ziet er nu een stuk frisser uit en de koelingen werken perfect. En het mooiste? We besparen gemiddeld 25 tot 30% op onze energiefactuur dankzij de nieuwe CO2-koelingen!”

"We besparen gemiddeld 25 tot 30% op onze energiefactuur dankzij de nieuwe CO²-koelingen!"

Jean Thonissen - Carrefour

Dé CO²-specialist

Jean: “Bij Carrefour veranderen we het winkelconcept ongeveer om de 4 jaar om klanten de beste winkelervaring te kunnen bieden. Ook de koelingen moeten regelmatig vervangen worden: om de 10 jaar, gezien die wel intensief gebruikt worden. Omdat in 2030 koelingen op freongas niet meer zijn toegelaten, wilden we nu al overschakelen op CO2-koelingen. Na een korte rondvraag bleek dat Cooltech als CO2-specialist daarvoor de ideale partner zou zijn. En dat hebben ze ook meer dan waargemaakt!”

Sneller dan verwacht

“Na het goedkeuren van de offerte hebben we enkele uren samengezeten met Cooltech om te bepalen welke meubels we zouden kiezen. Dat is heel vlot verlopen, net als de installatie! Eigenlijk hadden we twee weken werken voorzien waarin we de winkel moesten sluiten, maar Cooltech heeft de werken kunnen afronden op amper één week tijd. Daar ging een week van goede voorbereidingen aan vooraf, waardoor het plaatsen en aansluiten van de meubels efficiënt en snel kon gebeuren. De werken waren afgerond op vrijdag. We hadden het weekend voorzien voor eventuele aanpassingen en bijsturingen tegen de heropening op maandag, maar we hebben helemaal niets moeten aanpassen.”

Energiezuinige oplossing

“De winkel ziet er nu een stuk frisser uit en de koelingen werken perfect. En het mooiste? We besparen gemiddeld 25 tot 30% op onze energiefactuur dankzij de nieuwe CO2-koelingen! Ik raad Cooltech absoluut aan aan elke collega. Het was een fantastische samenwerking!”

"Het was een fantastische samenwerking!"

Jean Thonissen - Carrefour

SOORTGELIJKE PROJECTEN

Bekijk onze andere projecten!

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier