Maison Mathis

In januari 2020 startten de werken aan de horeca van het Hasseltse Quartier Bleu, waaronder de twee restaurants Trentanove en Maison Mathis. Omdat de opening gepland was voor maart, moesten de restaurants in amper twee maanden volledig ingericht worden. Voor de HVAC-installatie werkte conceptbureau Creneau International samen met Cooltech. Bart Canini, algemeen directeur van Creneau International, licht toe.

“Cooltech loste onze complexe HVAC-puzzel slim op. En dat in volle lockdown!”

Over Creneau International
Bart: “Creneau International is een creatief conceptbureau met twee vestigingen in Hasselt en Dubai. In Hasselt zijn we met een team van een 30-tal architecten, projectmanagers, interieurarchitecten, productontwikkelaars en grafisch designers en werken we voornamelijk (interieur)concepten uit voor horeca, kantoren en winkelcentra. Daarnaast baten we ook enkele restaurants uit: 9 in Dubai en 3 in België, waaronder Maison Mathis en Trentanove op Quartier Bleu in Hasselt. Deze restaurants baten we uit met onze partner C.Group."

HVAC in tijden van lockdown
“Cooltech heeft de volledige HVAC verzorgd voor de restaurants, die met elkaar in verbinding staan. Omdat het om een vrij beperkte ruimte gaat, was het wel een stevige puzzel om het centrale ventilatie-, verwarmings- en koelsysteem op een logische en efficiënte manier in te delen. We hebben dan ook op voorhand alles zeer goed doorsproken en samen met Cooltech studies uitgevoerd om tot de ideale oplossing te komen. Bovendien vonden de werken plaats in volle lockdowntijd, maar Cooltech heeft zich zeer professioneel en flexibel opgesteld om de strakke deadline toch te halen.”

Topservice
“Cooltech schakelt zeer snel en is enorm flexibel. Zelfs na de oplevering was de service helemaal top: toen de restaurants al open waren, moesten er nog wat extra dingen geregeld worden zoals extra ventilatie-units. Cooltech heeft ons ook toen heel vlot verder geholpen.”

Toekomstplannen
“We hebben in het verleden al veel samengewerkt en hebben nog heel wat projecten in de pijplijn. Momenteel zijn we bezig met enkele andere projecten waarvoor Cooltech de HVAC voorziet: een groot restaurant in het iconische Manhattan Center in Brussel en binnenkort ook de renovatie van onze eigen kantoren in Hasselt.”

"Dankzij de fantastische samenwerking tussen de verschillende actoren is alles zonder problemen gelukt”

--- Sander Pulinx (Climagroup)

In een recordtempo stoomden we met Climagroup de twee restaurants van de C-group in het Hasseltse Quartier Bleu klaar voor de eerste service. Een huzarenstukje, zowel qua timing als qua technologie.

“Twee maanden. Zo lang hadden we om dit project te realiseren. Dat betekent: geen marge voor fouten. De werken van de verschillende partners moesten vlot in elkaar overlopen, anders zou de deadline nooit gehaald worden. Dankzij de fantastische samenwerking tussen de verschillende actoren is alles zonder problemen gelukt”, vertelt Sander Pulinx, projectleider bij de Climagroup. “Samen met inrichtingsbureau Creneau en onze collega’s van Pure-air hebben we deze uitdaging met glans overwonnen. Het resultaat is, ja, geweldig!”

Climagroup installeerde een gloednieuwe, watergekoelde VRV-installatie voor het koelen en verwarmen van alle ruimtes. Alle binnenunits werden volledig weggewerkt in het plafond zodat het interieur volledig tot z’n recht komt en er toch niet ingeboet wordt aan comfort.

Climagroup bestaat uit zeven bedrijven die de handen in elkaar hebben geslagen om hun passie, ervaring en knowhow te delen. Cooltech, Borcalor, Rob Air, Pure Air, De Noyette, Milieu & Koeltechniek en Climabel behouden elk hun eigen karakter en staan samen sterker klaar voor de klant onder de naam Climagroup.

Meer referenties

Carrefour
Carrefour
Proxi Delhaize Gent
Proxi Delhaize Gent
La Fleur du Pain
La Fleur du Pain