WZC Kouterman

Met woonzorgcentrum Kouterman is Alken sinds februari 2022, 87 rusthuiskamers en 30 assistentiewoningen rijker. Bij de uitvoering van dit project rekende HVAC- en sanitairaannemer Imtech op Cooltech om de verwarming, koeling en ventilatie deels te verzorgen. Bart Christiaens, Teamleader Project Engineering/BIM Coördinator bij Imtech, legt uit waarom ze voor Cooltech kozen.

“Cooltech is al meer dan 12 jaar een van de preferred partners. Heerlijk samenwerken!”

Verwarming, koeling en ventilatie
Bart: “Cooltech zorgt voor de koelinstallatie van de drie serverruimtes, de koeling en verwarming van de keuken (klimatisatie via een VRV-systeem) en de verwarming/koeling van de geconditioneerde lucht in de luchtbehandelingsinstallatie. Daarbij plaatsen zij een aantal buitenunits die wij bij Imtech dan weer aansturen.”

Goede afspraken
“De samenwerking verloopt top! Cooltech komt zijn afspraken na, het project verloopt in alle openheid en op een correcte manier. Op voorhand werden er goede afspraken gemaakt over de rondgang op de werf, tussentijdse besprekingen ... De afspraken met de projectleider worden ook steeds goed nageleefd. Zo komen we niet voor verrassingen te staan. Wat ik daarnaast heel aangenaam vind, is de flexibiliteit en professionaliteit waarmee Cooltech zich opstelt.”

Locatie, locatie, locatie
“Zelf werk ik al 12 jaar bij Imtech en Cooltech is een van de preferred partners. Uiteraard is de kwaliteit van de werken van zeer groot belang, maar marktconforme prijszetting evenzeer. De concurrentiële prijs van Cooltech speelt dus ook zeker een belangrijke rol. Nog een grote troef van Cooltech is de ligging in Alken zelf, vlak bij het woonzorgcentrum. Naar de bouwheer toe is dit straks een absolute meerwaarde naar onderhoud en interventies toe, want ze kunnen dan natuurlijk zeer kort op de bal spelen.”

"We werkten hierbij nauw samen met Imtech, waar we in het verleden nog succesvolle projecten mee hebben gerealiseerd."

--- Sander Pulinx (Climagroup)

Het gloednieuwe Woonzorgcentrum Kouterman in Alken omvat 87 rusthuiskamers, 30 assistentiewoningen en een aantal polyvalente sociale ruimtes. Die sociale ruimtes zijn de lijm van een WZC en dankzij Climagroup kunnen de bewoners er genieten van de ideale temperatuur.

“Imtech deed een beroep op de expertise van Climagroup voor de installatie van een VRV-installatie. Deze werd nadien gekoppeld aan een GBS-systeem zodat alles vanop afstand gemonitord kan worden”, vertelt Sander Pulinx, projectleider bij de Climagroup. “We werkten hierbij nauw samen met Imtech, waar we in het verleden nog succesvolle projecten hebben gerealiseerd, en de eindklant. Goed overleg en bakken ervaring aan tafel waren dé ingrediënten van dit succesvol project.”

Climagroup koos voor ingebouwde plafondtoestellen die tussen de zwevende plafonds werden geplaatst. Goed klimaatbeheer, maar geen zichtbare technieken. De grootste technische uitdaging was het koppelen van de VRV-applicaties aan het GBS-systeem, maar dankzij onze expertise is dat zonder problemen gelukt.

Climagroup bestaat uit zeven bedrijven die de handen in elkaar hebben geslagen om hun passie, ervaring en knowhow te delen. Cooltech, Borcalor, Rob Air, Pure Air, De Noyette, Milieu & Koeltechniek en Climabel behouden elk hun eigen karakter en staan samen sterker klaar voor de klant onder de naam Climagroup.

Meer referenties

Jessa Ziekenhuis Hasselt
Jessa Ziekenhuis Hasselt
Practimed
Practimed