Soudal Turnhout

Uitgevoerd door Cooltech

Productiegigant en expert in chemische bouwspecialiteiten, Soudal deed beroep op koelingexpert Cooltech onderdeel van Climagroup – voor de volledige industriële koelinstallatie van hun fabriek in Turnhout. Een groot project met specifieke eisen. Wat dit project zo bijzonder maakte? Het was ‘design & build’. Wat dit betekent lees je hieronder. Aan het woord Christof Amicucci, general manager Cooltech.

 

Op maat van Soudal

Christof: “Bij een design & build-project wordt de installatie volledig afgestemd op de noden van de klant. Dit betekent dat wij voor de industriële koeling van de Soudal-fabriek volledig op maat hebben gewerkt. Concreet hebben we een chiller van 900 kw met PLC-sturing geïnstalleerd en een dry cooler voor de regeneratie van het grondwater. Specifiek voor deze werf was het gebruik van inox piping.” 

 

 

Elke werf heeft zijn uitdagingen

“Elke werf gaat gepaard met zekere uitdagingen. Deze is geen uitzondering.” Zegt Christof. “Een van de grootste uitdagingen was de inox piping die vroeg om zeer zware technische vereisten.” Daarnaast moest Cooltech zich aan een zeer strakke planning houden. Er werden namelijk, gezien de omvang van de fabriek en het project, verschillende (onder)aannemers ingeschakeld, wat de nodige complexiteit in planning en voorbereiding met zich meebracht. Gelukkig wisten de techniekers en installateurs van Cooltech het tot een goed einde te brengen.

 

Geen uitdaging te groot

“Ik ben het meest trots op hoe mijn team is omgegaan met de verschillende uitdagingen op de werf. En hoe wij als Climagroup een echte meerwaarde kunnen betekenen voor onze klant.” We hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden Christof! Beide partijen zijn zeer blij met het resultaat en Climagroup heeft weer een prachtig project afgeleverd. 

Climagroup bestaat uit zeven bedrijven die de handen in elkaar hebben geslagen om hun passie, ervaring en knowhow te delen. Cooltech, Borcalor, Rob Air, Pure Air, De Noyette, Milieu & Koeltechniek en Climabel behouden elk hun eigen karakter en staan samen sterker klaar voor de klant onder de naam Climagroup.

Meer referenties

Konings Juices
Konings Juices
Royal-Fruits
Royal-Fruits
Eduards Trailer Factory
Eduards Trailer Factory