Soditra

Toen Soditra-Logistics een grote nieuwe klant aanwierf, groeide ook de vraag naar een grotere koelcapaciteit. Cooltech installeerde niet enkel een grote koelcel met vier compartimenten in het logistieke magazijn van Nijvel, maar kwam ook met advies dat de dagelijkse activiteiten een stuk makkelijker én energiezuiniger maakte. Aan het woord: Ben De Decker, QESH-manager bij Soditra-Logistics.

“Cooltech heeft ons koelingconcept naar een nog hoger niveau helpen tillen”

Over Soditra-Logistics
Ben: “Bij Soditra-Logistics bieden we logistieke diensten aan waaronder stockage, orderpicking, verpakking en transport (via een zusterfirma) vanuit onze twee sites in Nijvel en Mollem bij Asse. We focussen vooral op cosmetica, farmaceutische producten en voeding.”

Koelcel voor farmaceutische producten
“We hadden al enkele kleinere koelcellen, maar toen we een grote nieuwe farmaceutische klant kregen, moesten we nog meer producten koelen in ons magazijn. In het begin werkten we daarvoor met een reefer (koelcontainer). Van daaruit ontstond het idee om een koelcel te bouwen in ons magazijn om een betere kwaliteit te kunnen garanderen. We hebben dan offertes opgevraagd bij verschillende bedrijven, maar de prijs-kwaliteitsverhouding van Cooltech zat volgens ons toch het beste.”

Advies op maat
“De samenwerking met Cooltech verliep heel vlot! We hadden zelf al een idee in ons hoofd en zijn met eigen schetsen rond de tafel gaan zitten met Cooltech. Zij hebben daar heel snel op ingespeeld met advies. Zo hebben ze temperatuursondes voorgesteld die direct met hen in verbinding staan, zodat we automatisch een mail en sms krijgen wanneer de temperatuur te hoog of te laag is en we snel kunnen schakelen. Daarnaast heeft Cooltech een heel gedetailleerde berekening van het elektrisch verbruik gemaakt en hebben ze elektrische schuifdeuren aangeraden. Achteraf gezien een echte meerwaarde, want we verliezen veel minder tijd omdat we de deuren niet meer manueel moeten openen of sluiten.”

Service met the extra mile
“Cooltech gaat echt the extra mile op serviceniveau. We zijn de werken gestart enkele weken voor de lockdown in maart en hebben dankzij de goede zorgen van Cooltech maar twee weken vertraging opgelopen. Ze zijn snel opnieuw opgestart met respect voor alle veiligheidsvoorschriften zodat we toch – met beperkt personeel uiteraard – operationeel zijn kunnen blijven. Ook vandaag nog staan ze 24/7 klaar om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.”

Climagroup bestaat uit zeven bedrijven die de handen in elkaar hebben geslagen om hun passie, ervaring en knowhow te delen. Cooltech, Borcalor, Rob Air, Pure Air, De Noyette, Milieu & Koeltechniek en Climabel behouden elk hun eigen karakter en staan samen sterker klaar voor de klant onder de naam Climagroup.

Meer referenties

Soprema
Soprema
Soudal Turnhout
Soudal Turnhout
Konings Juices
Konings Juices