Royal-Fruits

In het ‘hoogseizoen’ van de coronalockdown bouwde Royal Fruit Company een gloednieuw logementhotel voor zijn seizoenarbeiders op de plantagesite van Brustem, Sint-Truiden. Kers op de taart? De kwalitatieve HVAC-systemen van Cooltech. Marijke Zwerts, kwaliteitsmanager bij Royal Fruit Company, geeft een woordje uitleg.

“Ondanks de zeer krappe deadline heeft Cooltech zich heel flexibel opgesteld”

Zoete kersen uit Sint-Truiden
Marijke: “Bij Royal Fruit Company zijn we gespecialiseerd in zoete kersen en houden we het hele proces in eigen handen, van teelt tot verpakt product. We hebben plantages in Zuid-Frankrijk en in Sint-Truiden waardoor we een lang seizoen kunnen garanderen: van begin mei tot eind augustus.”

Gloednieuw logementhotel
“In Sint-Truiden werken we met veel seizoenarbeiders, aan wie we logies aanbieden. Om dat allemaal vlotter te laten verlopen, hebben we een tijd geleden beslist om een hotel voor 168 arbeiders te bouwen vlak bij de plantage, samen met een loods voor tractoren en machines en een conciërgewoning. Cooltech heeft de HVAC van het volledige project voorzien: de hotelkamers, de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel, de koelcel in de keuken, de verwarming en ventilatie in de conciërgewoning ...”

Korte deadline, midden in coronatijd
“We zijn in januari 2020 gestart met de bouw, en sinds juni is het hotel al in gebruik. Het was dus een pittig project met een zeer korte deadline, midden in coronatijd. Cooltech heeft zich toch enorm flexibel opgesteld en alle afspraken gerespecteerd. Onze contactpersonen zijn steeds zeer vlot bereikbaar en staan altijd klaar om te helpen, maar gelukkig hebben we nog niet al te veel problemen gehad.”

"In samenspraak met de klant werd er gekozen voor ecologische warmtepompen die werken op zonne-energie."

--- Sander Pulinx (Climagroup)

Royal Fruit Company is een belangrijke speler op de Belgische fruitmarkt. Seizoensarbeid maakt een groot deel uit van hun werking en voor die seizoensarbeiders werd een gloednieuw overnachtingscomplex neergepoot in Brustem, Sint-Truiden. Climagroup stond in voor de koelings, verwarming, ventilatie en de warmteproductie voor het water door middel van lucht-water warmtepompen.

 “Ecologie staat centraal in dit project”, meldt projectleider Sander Pulinx met veel trots. “In samenspraak met de klant werd er gekozen voor ecologische warmtepompen die werken op zonne-energie. De ligging van het gebouw – midden in de fruitvelden - en de krappe deadline maakten dat een ervaren bouwteam essentieel was. We konden voor deze realisatie opnieuw rekenen op de expertise van Pure Air voor de ventilatie.

Climagroup koos voor zes verschillende 2-pijps VRV-systemen met roundflow cassettes. Het was belangrijk om alle bewoners de mogelijkheid te geven om hun ideale temperatuur te bepalen. De volledige warm-waterproductie voor de douches en wasbakken werd ontworpen op basis van lucht-waterwarmtepompen. Stevige technische keuzes die een maximale efficiëntie garanderen.

Climagroup bestaat uit zeven bedrijven die de handen in elkaar hebben geslagen om hun passie, ervaring en knowhow te delen. Cooltech, Borcalor, Rob Air, Pure Air, De Noyette, Milieu & Koeltechniek en Climabel behouden elk hun eigen karakter en staan samen sterker klaar voor de klant onder de naam Climagroup.

Meer referenties

Soditra
Soditra
Konings Juices
Konings Juices
Stephex
Stephex