Radisson Blue Brugge

Maar liefst 110 hotelkamers, 10 buitenunits, 3 suites, vergaderzalen en koelcellen in de keuken: de HVAC van het gloednieuwe Radisson Blu-hotel in Nieuw Brugge was op praktisch vlak een hele uitdaging. Liesbet De Decker, projectleider bij bouwbedrijf Interbuild, vertelt over de fijne samenwerking met Cooltech.

“Een ingewikkeld project, maar Cooltech hield altijd het hoofd koel”

Gloednieuw hotel en kantoren
Liesbet: “Het project omvat twee gebouwen in het nieuwe stadsdeel Nieuw Brugge. In het ene gebouw liggen kantoren van Proximus, het andere is een gloednieuw hotel met bovenop suites, luxeappartementen en vergaderzalen. Voor de invulling van de HVAC hebben we samengewerkt met Cooltech, die voor ons de koeling van de Proximus-kantoren en de hotelkamers, suites, vergaderzalen en keuken voor zijn rekening heeft genomen.”

Duidelijke afspraken
“Voor mij was het de eerste keer dat ik samenwerkte met Cooltech, maar ik moet zeggen dat alles heel vlot verlopen is. Tijdens de bouwwerken zaten we twee keer per week allemaal samen met de ploegbaas. Dat was nodig om te bespreken wie in welke zone zou gaan werken omdat er veel teams op hetzelfde moment aan de slag moesten. Cooltech heeft altijd precies gedaan wat we van hen verwachtten en dat was, gezien de omstandigheden, geen evidentie.”

Moeilijke puzzel
“Wat het project vooral uitdagend maakte, was de enorm krappe ruimte. Om de hotelkamers zo groot mogelijk te maken, werden de valse plafonds en schachten bewust heel klein gehouden met weinig ruimte voor de koelinstallatie. Door goed samen te werken met Cooltech, zijn we er uiteindelijk wel in geslaagd om de koelunits erin gepuzzeld te krijgen.”

Samenwerking verlengd
“Het was een eerste keer samenwerken, maar zeker niet de laatste! We zijn zelfs al volop bezig met een samenwerking voor het volgende project. Cooltech gaat voor ons de koelinstallatie in de keuken van de gevangenis in Dendermonde verzorgen.”

Climagroup bestaat uit zeven bedrijven die de handen in elkaar hebben geslagen om hun passie, ervaring en knowhow te delen. Cooltech, Borcalor, Rob Air, Pure Air, De Noyette, Milieu & Koeltechniek en Climabel behouden elk hun eigen karakter en staan samen sterker klaar voor de klant onder de naam Climagroup.

Meer referenties

B&B maison Noire
B&B maison Noire
Sofitel
Sofitel
Hôtel Marivaux
Hôtel Marivaux