Carrefour

Carrefour Express in Rillaar was toe aan een grondige vernieuwing. Cooltech liet een frisse wind in de winkel waaien met een moderne en energiezuinige CO2-installatie. Jean Anthonissen, zaakvoerder van Carrefour Rillaar, aan het woord over de krappe deadline en fantastische samenwerking.

“We besparen nu gemiddeld 30% op onze energiefactuur"

Dé CO2-specialist
Jean: “Bij Carrefour veranderen we het winkelconcept ongeveer om de 4 jaar om klanten de beste winkelervaring te kunnen bieden. Ook de koelingen moeten regelmatig vervangen worden: om de 10 jaar, gezien die wel intensief gebruikt worden. Omdat in 2030 koelingen op freongas niet meer zijn toegelaten, wilden we nu al overschakelen op CO2-koelingen. Na een korte rondvraag bleek dat Cooltech als CO2-specialist daarvoor de ideale partner zou zijn. En dat hebben ze ook meer dan waargemaakt!”

Sneller dan verwacht
“Na het goedkeuren van de offerte hebben we enkele uren samengezeten met Cooltech om te bepalen welke meubels we zouden kiezen. Dat is heel vlot verlopen, net als de installatie! Eigenlijk hadden we twee weken werken voorzien waarin we de winkel moesten sluiten, maar Cooltech heeft de werken kunnen afronden op amper één week tijd. Daar ging een week van goede voorbereidingen aan vooraf, waardoor het plaatsen en aansluiten van de meubels efficiënt en snel kon gebeuren. De werken waren afgerond op vrijdag. We hadden het weekend voorzien voor eventuele aanpassingen en bijsturingen tegen de heropening op maandag, maar we hebben helemaal niets moeten aanpassen.”

Energiezuinige oplossing
“De winkel ziet er nu een stuk frisser uit en de koelingen werken perfect. En het mooiste? We besparen gemiddeld 25 tot 30% op onze energiefactuur dankzij de nieuwe CO2-koelingen! Ik raad Cooltech absoluut aan aan elke collega. Het was een fantastische samenwerking!”

Climagroup bestaat uit zeven bedrijven die de handen in elkaar hebben geslagen om hun passie, ervaring en knowhow te delen. Cooltech, Borcalor, Rob Air, Pure Air, De Noyette, Milieu & Koeltechniek en Climabel behouden elk hun eigen karakter en staan samen sterker klaar voor de klant onder de naam Climagroup.

Meer referenties

Proxi Delhaize Gent
Proxi Delhaize Gent
KFC Bilzen
KFC Bilzen
La Fleur du Pain
La Fleur du Pain