BMW Training Centre

In het BMW Training Centre krijgen de bedienden en technici van BMW en van de verschillende dealers specifieke opleidingen. En omdat een luxueus automerk ook een luxueuze samenwerking verdient, koos BMW voor de ‘design and build’-expertise van Borcalor om de HVAC te verzorgen. Charles Deboeck, technical training coördinator bij BMW Training Centre, licht toe. 

“Voor premiummerk BMW is Borcalor de ideale premiumpartner”

Nodige discretie
Charles: “BMW is gekend als een premiummerk, en we hebben dan ook gekozen voor een premiumpartner om de airco en ventilatie van ons trainingscentrum in Bornem te verzorgen. Het begint allemaal met de werkbijbel te lezen en de geplogenheden van het bedrijf te kennen. Tijdens de werken kwam Borcalor in contact met de nieuwste wagens van het volgende jaar en moesten ze daarom de nodige discretie bewaren. Daarbij was het belangrijk dat ze de juiste mensen selecteerden voor het project.”

Gezocht: slimme balans
“Het is een uitdaging om permanent en voor iedereen de ideale temperatuur en verluchting te bereiken. Samen met Borcalor zijn we erin geslaagd om die doelstelling te halen. Quasi overal in het gebouw werd gewerkt met variabele luchtdebieten in functie van de bezetting. Je moet er immers voor zorgen dat het verhaal in balans is: omwille van de verschillende lokalen en verschillende bezettingsgraden was dat hier toch wel een grote uitdaging. Als je werkt met auto’s heb je minder verwarming nodig maar als je twee uur stilzit, mag het wel wat warmer zijn. De installatie van Borcalor werkt gelukkig perfect: we zijn zeer tevreden!” 

Climagroup bestaat uit zeven bedrijven die de handen in elkaar hebben geslagen om hun passie, ervaring en knowhow te delen. Cooltech, Borcalor, Rob Air, Pure Air, De Noyette, Milieu & Koeltechniek en Climabel behouden elk hun eigen karakter en staan samen sterker klaar voor de klant onder de naam Climagroup.

Meer referenties

Vecarro
Vecarro
Gandae
Gandae
TBWA offices
TBWA offices