De Stephex Group houdt zich bezig met verschillende activiteiten in de paardenwereld. Zo is hun tak Stephex Horsetrucks de absolute marktleider in Europa in het bouwen van (luxe)paardentrailers. Voor hun gloednieuwe atelier en bureaus in Wolvertem rekenden ze op Borcalor om hun beste HVAC-technieken van stal te halen. Ruben Somers, projectleider bij Borcalor, over de duurzame oplossing en de (letterlijk) hoge hindernissen.

"Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij dit project."

Ruben Somers - Borcalor

Design and build

Ruben: “We hebben het project bij Stephex volledig volgens het ‘design and build’-principe uitgevoerd. Dat wil zeggen dat we het HVAC-plan zelf hebben uitgetekend en vervolgens ook uitgevoerd. Zo plaatsten we lucht/lucht-warmtepompen om het atelier te verwarmen. Het grootste voordeel daarvan is dat dit systeem kan verwarmen én koelen, zodat er ook in de zomer een aangenaam binnenklimaat is. Omdat het atelier heel groot en hoog is gezien de grote trailers erin gebouwd worden, hebben we er zo’n tiental toestellen geplaatst van 20 kilowatt met erg grote diameters om alles voldoende te kunnen verwarmen en koelen. Naast de warmtepompen hebben we eveneens de ventilatie, verwarming en sanitair van de bureauruimtes onder handen genomen.”

 

Ecologische oplossingen

“Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij dit project, mede doordat het dak van het atelier vol zonnepanelen lag. Daarom hebben we ervoor gekozen om het hele systeem op elektriciteit te laten werken. Bovendien moesten we zorgen voor de toevoerleidingen van de ‘truckwash’, die we aansloten op regenwater via een grote regenwaterput en drukwaterpomp. Veel ecologischer dan stadwater!”

 

Handen in elkaar

“Voor de koeling van dit specifieke project hebben we een extra montageploeg van ons zusterbedrijf Cooltech ingeschakeld. Dat is het handige aan deel uitmaken van een grotere groep zoals Climagroup: omdat je onderling al eens kennis en handen kan uitwisselen, kan je deadlines makkelijker halen en uitdagingen sneller oplossen.”

 

Eén contactpersoon

“Een ander groot voordeel van Borcalor is dat de klant één vaste contactpersoon heeft. Terwijl er bij de meeste projecten een aparte contactpersoon is voor de verwarming, koeling en sanitair is dat bij Borcalor dezelfde persoon. Als de klant een vraag heeft over het ontwerp, de prijs of de uitvoering, kan hij dus altijd bij dezelfde persoon terecht.”

SOORTGELIJKE PROJECTEN

Bekijk onze andere projecten!

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier