Toen Konings Juices & Drinks op zoek was naar een nieuwe koel- en diepvriesinstallatie, was de keuze voor Cooltech snel gemaakt. En dat die installatie naast de temperatuur ook de milieubelasting en energiefactuur naar beneden deed zakken, was natuurlijk mooi meegenomen. Kristof Schoofs, maintenance manager bij Konings Juices & Drinks, vertelt over de goede samenwerking.

“In tegenstelling tot de concullega’s luisteren ze bij Cooltech écht naar wat de klant wil."

Kristof Schoofs - Konings Juices & Drinks

Over Konings Juices & Drinks

Kristof: “Konings Juices & Drinks is onderdeel van de Konings-groep, die ondertussen 6 locaties en meer dan 650 werknemers telt. Hier in Borgloon zijn we verantwoordelijk voor het maken en vullen van dranken, met in hoofdzaak fruitsappen en tonic van bedrijven als PepsiCo, Fever-Tree, Albert Heijn en Delhaize. Concreet krijgen we alle grondstoffen aangeleverd, maken we de dranken klaar volgens het recept en verpakken we die vervolgens tot afgewerkt product voor de verkoop.”

 

Goede zet voor milieu en energiefactuur

“Tot voor kort hadden we een diepvriesinstallatie op basis van freongas, dat milieubelastend was en ook steeds duurder werd. Bovendien kregen we regelmatig lekken op de installatie, dus moesten we deze op termijn sowieso vervangen. Cooltech heeft ons dan een ander systeem voorgesteld met een propaanchiller en CO2-koeler, dat we nu sinds april 2020 in gebruik hebben. Dat systeem is veel vriendelijker voor het milieu én voor onze energiefactuur. Bovendien is het ook een stuk betrouwbaarder en staat Cooltech bij eventuele problemen altijd klaar. Zo krijgen ze rechtstreeks een alarm wanneer de temperatuur bijvoorbeeld te hoog is en komen ze onmiddellijk langs om het probleem op te lossen, als zich dit zou voor doen.”

 

Jarenlange samenwerking

“We hebben al enkele jaren een samenwerking met Cooltech lopen. In 2016 hebben we Cooltech gecontacteerd omdat een van de verdampers van onze diepvries stuk was, en heeft Cooltech enorm snel kunnen schakelen. We hebben met hen ook een onderhoudscontract voor onze airco’s, dus was het een logische keuze om hen in te schakelen voor de nieuwe diepvriesinstallatie.”

 

Oplossingen op lange termijn

“In tegenstelling tot de concullega’s luisteren ze bij Cooltech écht naar wat de klant wil. Ze komen je depanneren bij problemen en gaan nog een stapje verder: ze kijken waarom problemen en pannes zich voordoen en gaan op zoek naar een oplossing op lange termijn. Zo hebben we in het begin een uitgebreid voorstel op maat gekregen dat technisch zeer diepgaand was uitgewerkt. Cooltech heeft alles ook op voorhand goed met ons besproken zodat we op geen enkel moment voor verrassingen kwamen te staan.”

“In de voedingsindustrie is het juiste klimaat key.”

Kristof Schoofs - Konings Juices & Drinks

Konings Juices is een drankenproducent die onder andere werkt voor FeverTree, PepsiCo en Delhaize. Dranken worden er geproduceerd volgens recept en vervolgens gebotteld in de juiste verpakking. Voor de site in Borgloon werd beroep gedaan op de Climagroup.

“In de voedingsindustrie is het juiste klimaat key”, vertelt Bruno Vanschoenwinkel, projectleider bij Climagroup. “Bij Konings Juices realiseerden we zowel de vervanging als de uitbreiding van de bestaande koel- en diepvriesinstallaties. Er werd nauw samengewerkt met de klant om een zo hoog mogelijk energie-efficiëntie te bereiken. Na een uitgebreide studiefase ontwikkelden onze experts een technisch meesterwerkje.” Climagroup koos énkel voor natuurlijke hulpbronnen als propaan en CO2 voor de koel- en diepvriesoplossingen bij Konings Juices. Daardoor zakt niet alleen de impact op het milieu, maar ook de energiefactuur.

SOORTGELIJKE PROJECTEN

Bekijk onze andere projecten!

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier