Het Jessa Ziekenhuis Hasselt klopte aan bij Cooltech, koelingexpert en onderdeel van Climagroup, voor de plaatsing van een volledig nieuwe HVAC-installatie. Een ziekenhuisrenovatie in een covid-situatie was natuurlijk geen evidentie. Joachim Raes, Business Developer bij Climagroup, geeft een woordje uitleg over dit uitdagende project.

 

Multidisciplinaire aanpak

Joachim: “Een eerste uitdaging was natuurlijk de totaliteit van de HVAC-installatie: koeling, verwarming, stookplaats, sanitair én ventilatie. En die onderdelen moesten allemaal op elkaar worden afgestemd. Dat vergde uiteraard een multidisciplinaire aanpak. Gelukkig verliep de samenwerking met ventilatiespecialist Pure Air, Elektrotechnieken Verheyen EMR en isolatiebedrijf Isoworx prima.”

 

Verschillende fases

”Een ziekenhuisrenovatie in een covid-situatie, in een afdeling die tijdelijk operationeel moest blijven, vormde dan weer een helse uitdaging qua planning. Het complexe scenario bestond uit drie fases, waarbij we de oude installaties moesten integreren en hergebruiken om het totaalconcept te laten werken”, legt Joachim uit.

 

Topkwaliteit

”Naast de complexiteit, was een andere bijzonderheid van de werf ongetwijfeld de kwaliteit van de materialen”, gaat Joachim verder. “Met een luchtgroep van Menerga, een chiller van Galletti en sanitaire kranen van Delabie haalde Jessa werkelijk topkwaliteit in huis!”

Hoe uitdagend dit project ook was, als Climagroup namen we onze verantwoordelijkheid. We zijn dan ook supertrots dat we, samen met het bouwteam van Jessa, studiebureau Tractebel en bouwaannemer Building Group Jansen, het project tot een goed einde konden brengen ondanks de moeilijke omstandigheden.

SOORTGELIJKE PROJECTEN

Bekijk onze andere projecten!

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier