Het unieke stadshotel HasHotel aan de Hasseltse Groene Boulevard kreeg begin 2020 een grondige facelift. Er werden 15 nieuwe kamers gecreëerd en ook het restaurant werd helemaal opgefrist. Arne Prikken, assistent-zaakvoerder van C.Group (de holding boven HasHotel), geeft uitleg bij de frisse start.

“Een ambitieus project en een realisatie waar we met veel trots op terugkijken.”

Arne Prikken - C Group

C Group

Arne: “C.Group is een horecagroep met verschillende zaken in en rond Hasselt. HasHotel in hartje Hasselt is daar een onderdeel van en huisvest verschillende luxehotelkamers en een brasserie/restaurant. Onze missie? Onze gasten een beleving meegeven gedurende de tijd dat ze ons bezoeken, of dat nu voor een kort diner of meerdaagse overnachting is.”

 

Airco- en verse luchtinstallatie

“Zo’n twee jaar geleden hebben we beslist om HasHotel uit te breiden en te renoveren. Cooltech heeft de airco- en verse luchtinstallatie voorzien voor de 15 nieuwe kamers en voor de gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant. Daarnaast hebben ze een gebouwbeheersysteem geïnstalleerd zodat het binnenklimaat centraal aangestuurd kan worden.”

“We zijn via onze aannemer en architect met Cooltech in contact gekomen. We hebben op voorhand een uitgebreid en duidelijk voorstel van Cooltech ontvangen zodat alle partijen perfect op de hoogte waren van de geplande werkzaamheden. De offerte was ook zeer helder en de vooropgestelde timing en budgetten werden perfect gerespecteerd.”

Respect voor timing en budgetten

 

“We zijn via onze aannemer en architect met Cooltech in contact gekomen. We hebben op voorhand een uitgebreid en duidelijk voorstel van Cooltech ontvangen zodat alle partijen perfect op de hoogte waren van de geplande werkzaamheden. De offerte was ook zeer helder en de vooropgestelde timing en budgetten werden perfect gerespecteerd.”

 

Dankzij coronacrisis in een stroomversnelling

Cooltech heeft zich zeer flexibel opgesteld. De werken aan de hotelkamers zijn begin 2020 afgerond en eigenlijk was de renovatie van het restaurant pas in een latere fase voorzien. Maar ‘dankzij’ de coronacrisis en het snelle schakelen van Cooltech hebben we die werken tijdens de lockdown kunnen uitvoeren. Zo zijn we met een frisse start kunnen (her)openen! Omdat we zo tevreden zijn, hebben we aan Cooltech ook gevraagd om de klimatisatie van Trentanove en Maison Mathis te regelen, twee andere projecten van C.Group aan Quartier Bleu.”

Het gloednieuwe HasHotel is een echte eye-catcher in het Hasseltse stadscentrum. Zowel interieur als exterieur zijn van internationaal niveau en ook het restaurant, dat geïntegreerd is in het gebouw, scheert hoge culinaire toppen. Climagroup voorzag het hele gebouw van koeling, verwarming en ventilatie.

“Een ambitieus project en een realisatie waar we met veel trots op terugkijken”, zo omschrijft projectleider Sander Pulinx het project Hashotel. “Zo’n grote werf vraagt om een ervaren bouwteam. Een meticuleuze aanpak was nodig om alle werken perfect in elkaar te passen. Gelukkig zaten de architect, de bouwheer en de aannemers pal op dezelfde lijn. Op die manier konden de ontwerpteams en later de technische teams van Climagroup een topresultaat neerzetten.

Climagroup koos voor een 3-pijps VRF-systeem voor de koeling en verwarming van de hotelkamers. De collega’s van Pure Air ontwikkelden het volledige ventilatiesysteem. Er werd gekozen voor luchtgroepen met een warmtewiel om de lucht te verversen op een energie-efficiënte manier. Een staaltje toptechniek dat ook architecturaal perfect opgaat in de ruimte.

SOORTGELIJKE PROJECTEN

Bekijk onze andere projecten!

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier